Tower bridge

De Tower Bridge is de brug in Londen die de twee oevers van de rivier de thames met elkaar verbind. De brug bestaat uit twee torens die met elkaar verbonden zijn met twee loopbruggen. Daaronder ligt een brug die open kan om grote schepen door te laten. De naam Tower Bridge komt niet, zoals veel mensen denken, van de twee torens maar van de nabij gelegen tower of London.

De tower bridge is prachtig bij nacht.De bouw van de brug is gestart in 1886 en was klaar in 1894. De brug is gebouwd om dat de oostkant van Londen zich steeds meer begon te ontwikkelen en er een goede verbinding nodig was met dit deel van de stad. Oorspronkelijk werd de brug geopend door middel van een hydrauisch systeem dat werd aangedreven door stoommachines maar dit systeem is inmiddels vervangen door elektromotoren. De Stoommachines zijn nog te bewonderen in het Bridge Museum dat in de oude machinekamer gevestigd is aan de zuidkant van de brug.

Het museum is van april tot September geopend van 10:00 tot 18:30 en van oktober tot maart van 09:30 tot 18:00. Het museum is te bereiken via de metro bij station Tower Hill of London bridge. De bussen 15, 42, 78,100, RV1 rijden ook langs het museum.