Palace theater

Palace Theatre, the place to be!

Aan de Shaftesbury Avenue, in het hart van Londens West end ligt het imposante, uit rode baksteen opgetrokken Palace Theatre.
Met zijn 1.400 stoelen, verdeeld over 4 niveau’s behoort het Palace Theatre niet tot één van de grootste, maar wel tot één van de mooiste theaterzalen van Europa.
De gangen, wanden en plafonds zijn voorzien van prachtig vormgegeven decoraties, en ook de rijkelijk met marmer gedecoreerde trappenhuizen zijn een lust voor het oog.
Het is de plek waar door de jaren heen de grootste producties en acteurs op het podium hebben gestaan, op dit moment (tot 7 april 2019) is dat ‘Harry Potter And The Cursed Child’.

De Geschiedenis

Het Palace Theatre begon in 1891, 127 jaar geleden, als ‘Royal English Opera House’ en werd ontworpen door de Engelse architect Thomas Edward Collcutt.
Sinds de opening heeft het gebouw verschillende namen en bestemmingen gehad, zo werd een paar jaar na de start het pand omgebouwd tot een Grand Music Hall en veranderde de naam in ‘Palace Theatre of Varieties’. Vlak daarna startte het theater ook met het vertonen van films, en vanaf 1904 kwamen daar nog dansende meisjes bij, om uiteindelijk in 1911 de huidige naam ‘Palace Theatre’ te krijgen.
Pas in 1925 staat voor het eerst een musical in het theater: ‘No, No, Nanette’ en zal worden gevolgd door nog vele beroemde musicals waar het theater zo bekend en beroemd om is geworden.
Bijna alle producties staan er voor lange tijd, vaak vele jaren, begin jaren 60 staat ‘The Sound of Music’ 2.385 maal op de planken, en begin jaren 70 staat ‘Jesus Christ Superstar’ er maar liefst 8 jaar, recordhouder is ‘Les Misérables’ dat 19 jaar lang te zien is geweest.

  • Les Miserabeles
  • The Woman in White
  • Monty Python’s spamalot
  • Priscilla Queen of the dessert

 

Huidige voorstelling

In 2016 ging ‘Harry Potter and the Cursed Child’ van start, en staat vooralsnog gepland tot 7 april 2019.
Wanneer je van plan bent om het stuk te gaan bekijken dan is het aan te raden om op ruim van te voren je tickets te reserveren, het telefoonnummer van de Harry Potter Boxoffice is: 0044-0330 333 4813
Heb je hier nu niet tijdig aan gedacht, en besluit je tijdens je bezoek aan London naar Harry Potter te willen dan kun je het beste direct naar deze boxoffice gaan aan de Shaftesbury Avenue, London W1D 5AY open van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur.
De kans dat je ter plekke voor zowel deel 1 als 2 een kaartje kunt krijgen is minimaal, mocht het nu toch mogelijk zijn, houd dan wel rekening met flinke prijzen, die voor beide voorstellingen samen, makkelijk tot zo rond de 300 pond (335 euro) kunnen oplopen.

Wat moet je verder nog weten?

Wil je de dag, voor of na de voorstelling, nog feestelijker maken dan biedt de omgeving van het theater ruimschoots mogelijkheden om lekker uit eten te gaan. Er zijn verschillende restaurants, van duur tot goedkoop op loopafstand.
Er zijn verschillende manieren om ter plekke te komen, zowel met openbaar vervoer of met de auto.
Auto
Wanneer je met de auto wil gaan bevinden de dichtstbijzijnde parkeergarages zich in Chinatown en SoHo.
Het is slim om van ‘Q-Park’s Theatreland Parking Scheme’ gebruik te maken, op vertoon van je Q Park ticket kun je bij de theaterkassa een korting van 50% krijgen op het parkeertarief, deze korting geldt voor maximaal 4 uur.
Metro
Het metrostation waar je uit moet stappen is Leicester Square (Northern en Piccadilly lines)
Bus
De buslijnen die je naar Palace Theatre brengen zijn: 24,29 en 176
Het theater is gevestigd vlakbij Covent Garden op de kruising van de Shaftesbury Avenue en Charing Cross Road.