Covent Garden

Londen bezoeken, betekent tijd nemen voor Covent Garden
Een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen is altijd al Covent Garden geweest. Dat heeft alles te maken met het glazen paleis dat gebruikt werd als groentemarkt.

Londen Opera

De Opera van Londen, die in de 18e eeuw gebouwd werd, is het tweede belangrijke bouwwerk dat je in de wijk Westminster kunt vinden. Hier komt ook de naam die dit deel van Westminster draagt vandaan, want de opera werd gebouwd waar eens de kloostertuinen, de gardens of the convent, waren. Van hier kunt je naar beroemde plekken als Charing Cross en Westend. In Westend vind je de prachtige winkels van wereldmerken en, met wat geluk, loop je zo maar tegen een wereldberoemd iemand aan. Of het nu shoppen of window shoppen is, feit is dat je Westend beslist gezien moet hebben.
Covent Garden

Genieten

Gezien de aanwezigheid van een grote markthal, waar vroeger de lekkerste specialiteiten te vinden waren, zou het vreemd zijn als je hier niet ook heerlijk kunt eten. Je vindt er bijvoorbeeld restaurant Fabilicious, waar volgens Sir walter Scott “Eten een zinnelijke bezigheid is”. Mocht een diner net te vroeg zijn, kies dan voor een High Tea. Een ware belevenis, zeker als je nooit eerder deze typisch Britse specialiteit beleefd hebt.

Shoppen

Alhoewel je in Londen op veel plekken lekker kunt shoppen, denk maar aan Regent – of Oxford Street of de Brompton Road waar je Harrods vindt, is Covent Garden toch een plek waar je boetiekjes vindt, die net anders zijn. Gezien de hoeveelheid terrassen, kleine restaurants en pubs, vind je hier zowat op ieder tijdstip een plek om even rustig te zitten, om iets te eten of gewoon, van de omgeving te genieten. Per jaar bezoeken rond de 30 miljoen mensen dit deel van de stad. Dat heeft alles te maken met de wijze waarop het glaspaleis omgetoverd is in een plek waar het goed toeven is. Extra aanbevolen wordt om de zogenaamde Seven Dails te bezoeken. Zeven kleine straten die boetieks, hippe winkels en leuke restaurants herbergen. Neem vooral de tijd, want hier kan shoppen lonend zijn en dat niet alleen vanwege de gunstige prijs van het Engelse pond.

Openbaar vervoer

Naast de befaamde opera en het glaspaleis kun je er voor kiezen om het Londense Transport Museum te bezoeken, waar vanaf de paardentrams materiaal te vinden is, waarmee de Londenaars vervoerd werden. Hier vind je ook een collectie van de oudste metro’s ter wereld. Wat vaak niet zo bekend is, is dat de eerste metro in 1863 in Londen werd geopend. Toen werden de wagens door paarden voortgetrokken. Deze ‘Metropolitan line’ is nog steeds in gebruik. Tegenwoordig is het metrostation Kings Cross bekender. Dat heeft veel te maken met het gegeven dat zich hier het 9 3/4 perron uit de Harry Potter films bevindt. Hier vertrekt de Zweinstein Express richting de beroemde toverschool Hogward. Leuk voor de kids om Kings Cross te bezoeken. Algemeen geldt dat het OV in Londen uitstekend is en voor wie naar Covent Garden wil, geldt dat je het best de Piccadilly line kunt nemen en op station Leicester Square kunt uitstappen.

Bezienswaardigheden

In de directe omgeving ligt Trafalgar Square, misschien wel het mooiste plein van Londen. Hier bevindt zich tevens de National Gallery en de beroemde St. Paul Cathedral. In de kathedraal ligt de beroemde Britse zeevaarder Nelson begraven, die in 1805 de vloot van Napoleon versloeg. St. Paul Cathedral heeft een van de grootste koepels ter wereld. Je kunt ook een heel bijzondere wandeltocht door de wijk maken en de blauwe plaquettes volgens die op de gevels van bepaalde huizen bevestigd zijn. Hierop staat de naam van een van de voormalige bewoners, zoals de bekende schrijver Charles Dickens of de beroemde Jane Austin, de wereldster Margot Fonteyn of de befaamde Franse filosoof Voltaire.

Restaurants

Hieronder, volgens reviews, vijf van de 12 beste restaurants van de hele wijk Westminster, te beginnen met de Oystermen Seafood Bar & Kitchen. Dit restaurant biedt een grote variëteit aan zee- en vis gerechten. Men kan ook voor glutenvrij eten goed terecht. Zij haalden 5 op 5 punten wat betreft de beoordeling door gasten.
Op een sterke tweede plek staat Afternoon Tea at One Aldwych, waar je Brits, glutenvrij en veganistisch kunt eten. Het eten wordt gewaardeerd met een “super lekker”! Nummer vier is het steakhouse Flat Iron Denmark Street. Zoals de naam al aanduidt, kun je hier van een lekkere steak genieten. Ook hier is glutenvrij eten een optie. Bij nummer 7 op de lijst, The Barbary, staat de oosterse keuken in het middelpunt. Vegetariërs en veganisten vinden hier zeker iets wat hen bevalt. Algemeen wordt hierover verhaald dat het ‘een leuke ervaring in Londen’ is. Nummer vijf betreft het restaurant Barrafina. Alhoewel het op de lijst op plek 11 staat, wordt het met 4,5 uit 5 punten gewaardeerd en omschreven als “bijna verplicht om hier te eten gelet op het excellent food”. Alles wordt vers klaargemaakt. “Heerlijke kleine hapjes. De beste tapas van heel Londen. De krabkrotten zijn super.” Wat wil een mens nog meer?

De Piazza

Naast de boetieks in de Seven Dails, wordt de Piazza gezien als een van de plekken waar het het leukst shoppen is. Vergeet vooral niet om een kopje te nemen, zoals de Britten dat zeggen, in het beroemde The Tea House. Wandel eens door Goodwins Court dat aangeduid wordt als verborgen schat. Voor de jeugd kan Pizza Pilgrims een plek zijn om even tot rust te komen. Is de innerlijke mens weer gesterkt, kan de weg vervolgd worden via de Jubilee Market, waar antiek en arts & crafts artikelen te vinden zijn. Overigens geldt dat je hier overal ook ’s avonds goed terecht kunt. Om een hap te eten, een drankje te pakken en er een heel plezierige avond van te maken. Keuze te over, waarbij geldt dat je in sommige pubs eveneens heel goed kunt eten, tegen vaak zeer schappelijke prijzen.
.