Natural history museum

Het natural history museum heeft een grote collectie over de historie van de mens en de natuur. Het museum is vooral beroemd vanwege de grote Dinosaurusskeletten die het museum heeft ten toon gesteld.
Het museum is een van de drie museums op Ehibition road.

natural history museum

De verzameling die het museum bezit bestaat uit meer dan 70 miljoen stukken en is oorspronkelijk gestart in 1660. Het museum bezit een groot aantal opgezette dieren waaronder zelfs een echte walvis. Het museum is verdeeld in verschillende zones, een rode afdeling met als thema de aarde, een gele afdeling over vogels, fossielen en mineralen en een blauwe afdeling met Dinosaurussen, zoogdieren en menselijke biologie. Het museum heeft ook nog een prachtige wildlife tuin die samen met het Darwin centre de oranje afdeling vormt.

Het museum is te vinden bij het Victoria & Albert museum en het science museum aan Exhibition road in South Kensington. Het museum is te bereiken via metrostation South Kensington en met de bussen 360 (halte kensington museums en 14, 74, 414, C1(halte Victoria and Albert Museum).