Museum of Londen

Het Museum of Londen heeft een collectie die gaat over de historie van de stad Londen. In het museum kan je alles leren over hoe Londen er uit heeft gezien van de prehistorie tot nu. Je kan er zien hoe de stad er uit zag in de middeleeuwen, er is een stuk van de oude stadsmuur uit de romeinse tijd en er is een ruime collectie die gaat over het grote vuur in dat een groot deel van de stad in 1666 in de as heeft gelegd.

H0et museum is gevestigd in het barbican complex. Dit complex is gebouwd in het deel van de stad dat in de tweede oorlog verwoest door de bombardementen. Het museum ligt ten noorden van St Paul’s Cathedral in het stadsdeel City.

Het museum of London heeft ook nog twee andere vestigingen. Een daarvan is het Museum of London Docklands dat gevestigd is bij Canary Wharf. In dit museum is alles te vinden over Londen als havenstad van de romeinse tijd tot de wereldhaven dat het nu is. De andere vestiging is het museum of London Archeology waar archeologische vondsten uit heel het verenigd koninkrijk te vinden is.

Het museum is elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 en de toegang is volledig gratis. Kijk voor meer informatie op hun website.