London transport museum

Het London transport museum heeft een ruime collectie aan de oude transportmiddelen zoals die in de historie in Londen gebruikt worden. Het museum heeft twee locaties, een in Covent Garden en een in Acton dat eingenlijk meer depot is dan een museum. De vestiging in Acton is ook alleen geopend bij speciale gelegenheden. Het museum in Covent garden is wel elke dag geopend. Dit museum is gevestigd in een oud gedeelte van covent garden dat vroeger gebruikt werd voor de groente en fruithandel.

In de collectie zitten o.a. bussen, trolleybussen, trams en metro’s. Daarnaast heeft het museum verschillende voorwerpen zoals uniformen, modellen en seinen uit de geschiedenis van het personenvervoer in Londen.

In de locatie in Acton in west Londen, die veel groters is, staan verschillende oude metrostellen opgesteld. Dit depot is ook aangesloten op het metronetwerk van Londen zodat de metrostellen er makkelijk in en uit kunnen.

Het Museum is te bereiken via metrostation Covent Garden en met de bussen RV1 (Halte covent garden) of 4, 11, 15, 23, 26, 76, 172, 243, 341 (Halte Aldwych). Kijk voor informatie op de website van het museum. De ingang van het museum bevind zich aan de Covent garden piazza.