Regent street

Ga jij binnenkort lekker een weekendje weg naar London of bezoek je deze geweldige stad tijdens een rondreis door Engeland? Dan mag een (mid)dagje shoppen in Londen niet overgeslagen worden. Waar je moet wezen voor de beste winkels en een geweldige ervaring? Regent street in het centrum van London is dé winkelstraat waar je moet wezen.

Historie

Deze straat staat vandaag bekend als echte winkelstraat. Samen met Oxford street is dit de bekendste en meest populaire winkelstraat van Londen. De straat werd aangelegd door de befaamde Engelse architect John Nash. De straat werd vervolgens vernoemd naar George IV die prins-regent was van het Verenigd Koninkrijk. Regent street werd speciaal ontworpen als ceremoniële route langs residenties van het koningshuis en met als eindpunt Regent’s Park. Helaas is er weinig over van de architectuur van John Nash. In de twintigen jaren van de vorige eeuw werden de gebouwen van Nash vervangen door gebouwen in een neo-barok stijl. Sindsdien functioneert deze straat ook als winkelstraat en blijft de populariteit onder winkeliers en winkelaars sterk aanhouden.

Bereikbaarheid

Je kunt eenvoudig een hele dag shoppen in Londen op deze straat. De winkelstraat begint namelijk vanaf Lower Regent Street en loopt vervolgens helemaal door tot piccadilly Circus in noordelijke richting. Met de metro is deze straat goed te bereiken vanaf metrohalte Oxford circus en piccadilly Circus. Deze straat kruist Oxford street en is daarmee een geweldige shoproute.

Winkelaanbod

Regent street heeft een bijzonder winkelaanbod. Je kunt hier naast vele vestigingen van bekende merken ook uniek en luxe aanbod aan lifestyle, interieur en overige mode vinden. Je vindt hier vrijwel alle bekende modehuizen en kunt ook kleermakers op maat vinden. De echte Londense ‘tailors’ vind je nog steeds aan deze straat. Regnt Street kenmerkt zich vooral aan de luxere merken die hier hun vestigingen hebben. Kom je vanuit Oxford street, dan valt je de prestigieuze uitstraling zeker op. 

Een winkel dat je niet mag missen tijdens jouw shopdagje aan deze straat, is Hamleys. Dit is een geweldige en historische speelgoedwinkel. Deze winkel is maar liefst 250 jaar oud en heeft een prachtig en authentiek interieur. 

Een groot voordeel aan shoppen in Londen is dat veel winkel zeven dagen per week open zijn. Ook deze winkelstraat biedt klanten zeven dagen per week om te komen shoppen. Deze winkelstraat heeft ook een eigen website. Hier kun je altijd het huidige aanbod aan winkels, restaurants en hotels vinden.

Hamleys

Restaurants en hotels

Boek jouw verblijf in Londen in een van de hotels op deze straat. Niet alleen kun je dan direct shoppen, ook zit je enorm centraal in Londen. Deze winkelstraat huisvest meerdere luxe hotels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf in het 4-sterren Regent’s hotel. Ook zijn er genoeg eetcafés en restaurants in deze straat om tijdens het winkelen te bezoeken. Shoppen in deze straat is echt een ervaring.

Kerst

De beste tijd om deze winkelstraat te bezoeken, is tijdens de feestdagen. Kenmerkend aan deze straat is de royale uitstraling tijdens kerst. De straat is dan niet alleen voorzien van geweldig veel lichtjes en decoratie, ook alle winkels doen hier flink aan mee. Je kunt prachtige etalages verwachten en een bijzonder sfeervolle uitstraling van de hele straat.


Zin om er lekker tussenuit te gaan? Bezoek Londen en ga shoppen in het centrum. Regent street mag niet worden overgeslagen tijdens jouw vakantie naar Londen.