Paddington

Wat valt er allemaal te beleven in Paddington?
Ongetwijfeld heeft de Londense wijk aan bekendheid gewonnen door de gelijknamige films die zich in de buurt afspelen. Beertje Paddington is al snel verliefd geworden op de Engelse hoofdstad dankzij deze buurt, en we zijn er van overtuigd dat ook jullie van de Londense wijk zullen houden bij een volgende stedentrip naar Londen. En hier is wel waarom.

Paddington LondenGeschiedenis van de wijk

Waar de oorsprong van de wijk Paddington precies ligt is niet zo bekend. Zo zijn er een aantal verklaringen van de naam die mogelijk zijn. Een ervan is ‘Padre-ing-tun’, wat vader’s dorp in de weide betekent. Een andere mogelijk is dan weer dat de naam Paddington afkomstig is van Pad-ing-tun dat lastpaard weidedorp betekent. Op historisch vlak staat Paddington vooral gekend voor zijn St Mary’s ziekenhuis, waar nobelprijswinnaar Sir Alexander Fleming voor een medische revolutie zorgde met zijn ontdekking van penicilline. De wijk Paddington is ook waar Prins William, Prins Harry, Prins George en Prinses Charlotte zijn geboren.

Wat is er allemaal te doen in de wijk?

Op het Merchant Square kun je op dinsdag en donderdag genieten van heerlijk street food met de vele kraampjes die zich hier dan komen opstellen. De wijk valt vooral op door de vele kanalen die erdoor lopen. Verken de wijk op een originele manier en huur materiaal om aan stand-up paddling te doen. Lukt het je om het volledige doolhof te verkennen zonder nat te worden? Een andere leuke plaats om te vertoeven is Sheldon Square, die omringd is door restaurants en outdoor pingpong. In de zomer zijn er ook altijd grote schermen opgesteld waar je leukste shows gratis kan mee volgen. Norfolk Square Gardens en Talbot Square Gardens zijn aangename parken om in te wandelen en te picknicken. Wie tijd over heeft kan zich wagen aan een partijtje reuzeschaak.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Paddington

Paddington is een gebied in het westen van Londen, gelegen tussen twee parken Regent’s park en Hyde Park en Notting Hill en West End. Wie doorheen de wijk wandelt zal aangename parken, tuinen, pleintjes, café’s en het Grand Union kanaal terug vinden. Ook het Londen Paddington station is een blikvanger in de wijk.

Heatherwick’s Rolling Bridge en Paddington’s Fan Bridge

Deze twee unieke voetgangersbruggen mag je niet missen tijdens je bezoek aan de wijk Paddington. Heatherwick’s Rolling Bridge is een brug die zich oprolt als een rups om boten te laten passeren. Deze is in totaal 12 meter lang en is sinds 2005 in werking. De Fan Bridge is dan weer pas actief sinds 2014 en heeft eveneens een uniek ontwerp. Hoe de brug precies in zijn werk gaat kan je iedere woensdag en vrijdag zien op de middag.

London Paddington Station

London Paddington Station is zowel een eindhalte voor de treinen als een metrostation. De trein van Heathrow airport komt hier ook aan wat natuurlijk handig is als je ook een hotel in Paddington hebt. Het station kwam in verschillende literaire werken waaronder het boek Paddington van Michael Bond. Het station was de eerste ontmoeting met Engeland en Londen voor beertje Paddington die al snel de Engelse harten voor zich wist te winnen. Tegenwoordig kan je de wijk ook verkennen met een tour gebaseerd op de film.Station Paddington

Little Venice

Met zijn vele kanalen wordt Paddington wel een klein Venetië genoemd. Uiteraard horen hier ook de vele bootjes op de kanalen waar zwanen en Canadese ganzen je zo voorbij zwemmen.

Leuke plaatsen om iets te eten of te drinken

The Summerhouse

Gelegen langs het Union Canal, The Summerhouse is een fantastische plaats om heerlijke visgerechten of een traditionele fish and chips te eten. Uiteraard past hier een heerlijk rood wijntje bij of een verfrissende cocktail. Een van de gezelligste plaatsen om te dineren in de wijk Paddington.

Zizzi Paddington

Of het nu een heerlijke pasta of een lekkere pizza is, met de Italiaanse keuken kan je noot missen. Zizzi heeft een uitgebreide menu waaronder verschillende salades, risotto en vlees- en visgerechten. Hiermee voel je je echt een beetje in Venetië.

Bridge House Pub

De Bridge House pub is een ideale afsluiter na een dagje te hebben gespendeerd in Paddington. Deze typisch Britse pub heeft niet alleen een wijd assortiment aan bieren, maar heeft een ook een comedyshow op de bovenste verdieping.

Leuke plaatsen om te shoppen

Paddington Bear Shop

De kans is groot dat je deze wijk bezoekt omwille van Beertje Paddington. Dan mag je uiteraard ook niet de enige winkel missen die aan deze lieve beer is gewijd. Het spreekt voor zich dat de winkel zelf is gelegen in Paddington station. Ideaal als je op zoek bent naar souvenirs.Paddington beer

The Dresser

Deze tweedehands klerenwinkel is niet zomaar de eerste de beste. Gezien zelfs Eric Clapton hier zijn kleren komt doneren, kan je je al iets voorstellen bij het type kleren dat hier te koop is. Een leuk alternatief voor het populaire Oxford Street.

Hotels in Paddington

Wie het liefst tijdens zijn stedentrip in Londen hier in de buurt wil verblijven, zal een groot aantal hotels in Paddington terugvinden. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke accommodatie, dan ben je met het St George Hotel of St David & Norfolk Court aan het goed adres. Voor wie het iets luxueuzer mag, is Lancaster London, Mercure of Hilton London Paddington een goede keuze.