London Dungeon

De London Dungeon is een van de populairste toeristische attracties van Londen en mag bij een Stedentrip naar Londen niet ontbreken. Hier vind je de meest bloederige martelwerktuigen uit de middeleeuwen. De Dungeon laat op een zwarte humoristische manier zien hoe gevangen in de middeleeuwen gemarteld worden. Er staan verschillende martelwerktuigen uitgestald de een nog bruter dan de ander.

Belevenissen in de London Dungeon

In de Dungeon is zeer veel te beleven. Eigenlijk te veel om op te noemen. Het concept is als volgt: allemaal belevenissen die vroeger zijn gebeurd worden opnieuw opgevoerd. Je kunt dan ook veel belevenissen van vroeger, bijvoorbeeld uit de Middeleeuwen, opnieuw ervaren. Denk daarbij aan boottochten langs bijzondere locaties, maar bijvoorbeeld ook prachtige routes. Let wel: het is niet voor iedereen weggelegd! Je moet wel tegen een stootje kunnen, want het kan zeer angstwekkend zijn. Maar als je echt tegen een stootje kunt het is het zeer aan te beleven. Er zijn namelijk tientallen attracties voor je klaargemaakt. Vervelen zal er dan ook niet snel bijzitten. Het is zelfs verstandig om een nacht hotel te boeken, zodat u de dag erna weer kunt genieten van de Dungeon. Er is namelijk zoveel te beleven dat het in 1 dag allemaal bijna niet haalbaar is.

Ontstaan van de London Dungeon

De Dungeon is al een lange periode actief. De plek kent namelijk zijn oorsprong in 1974. Aanvankelijk begon het klein als een enigszins standaard griezelmuseum. Omdat het echter een groot succes was, werd het steeds groter en groeide het uit tot een locatie waar je op interactieve wijze rondgeleid kon worden door de historie van van London. Vanaf 1992 kent de Dungeons een andere eigenaar en toentertijd is er dan ook veel op positieve wijze veranderd. Tegenwoordig trekt de Dungeon bezoekers van over de heel wereld. De locatie is dan ook bekend in stad en ommeland. Het concept is zo populair dat Dungeons ook op andere locaties zijn gevestigd. Zo staat er bijvoorbeeld ook één in Amsterdam. Het concept van Dungeons is het zelfde, maar de interactieve attracties zijn daarentegen wel compleet anders.

Prachtige bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in de Dungeon. Het idee is namelijk dat episodes uit de werkelijke geschiedenis opnieuw worden herleefd. Alleen wordt het bij de Dungeon op zeer realistische wijze herleeft; en dat is natuurlijk een stuk leuker dan deze informatie uit de geschiedenisboeken halen. Bij de London Dungeon beleef je dus niet alleen veel plezier, maar leer je ook nog eens iets over de geschiedenis. Een van de historische personen die je tegen kunt komen tijdens je trip door de Dungeon is Jack The Ripper. Ongetwijfeld heb je wel eens van hem gehoord. Een andere bezienswaardigheid is de martelkamer van vroeger. Zoals je wellicht wel weet ging het vroeger een stuk wreder aan toe dan tegenwoordig. Al deze gruwelijkheden worden dus uitgelicht. Daarnaast is er ook nog een attractie waarbij je de grote brand in London moet zien te overleven. Deze brand heeft echt bestaan en is op een realistische nagebootst. Naast al deze bezienswaardigheden is er natuurlijk nog veel meer te beleven.

Het museum is thematisch ingedeeld en behandeld de verschillende kanten van de middeleeuwen. De bezoeker wordt door verschillende acteurs meegenomen in tijd en beleeft zo hoe de donkere kant van de middeleeuwen er uit heeft gezien. Zo kan je er zien hoe de pest heeft huisgehouden in het oude Londen en hoe het was om te worden veroordeeld en berecht. 

Praktische info

Omdat er zoveel te bezichtigen is, is het verstandig om een hotel te boeken vlakbij de Dungeon. Dan is het namelijk mogelijk om twee dagen achter elkaar te gaan om optimaal te genieten van een unieke reiservaring. Bovendien is er dan ook de mogelijkheid om andere locaties te bewonderen. Als je meerdere attracties gaat bezoeken kijk dan ook eens naar de London Pass. Op die manier vang je twee vliegen in één klap. Je kunt dan bij de Dungeon echt de geschiedenis is, terwijl je in het hedendaagse London bezichtigingen van tegenwoordig kunt bekijken. Op die manier kun je er een echt uitje van maken. Ook is het verstandig om van te voren al informatie in te winnen.

Londen dungeon

Het museum is te vinden aan Tooley street en is met de metro te bereiken via station Jubilee. De London is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00.
Kijk voor meer informatie op de website van de London Dungeon.