Met een klein budget naar Londen

Gratis is in Londen heel gewoon

Ga je naar Londen dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien. Goedkoop naar Londen? Dat kan Londen heeft enorm veel gratis attracties. Londen bezit de mooiste parken en er zijn gratis museums te bezichtigen in deze wereldstad. Je kunt er bijzondere wandelingen maken, historische huizen bekijken en prachtige kunstgaleries. De kinderen worden daarbij niet vergeten.
 

Stad van tradities

Laten we beginnen met de bezienswaardigheden die je echt niet over kunt slaan. Anders ben je nooit echt in Londen geweest! Changing the Guard, de traditionele wisseling van de wacht om 10:45 uur bij het Buckingham Palace. Het is hier altijd druk, kom op tijd anders zie je niets. Vergelijkbaar is de Horse Guards Parade, te vinden bij Whitehall. Doordeweeks om 11:00 uur, in het weekend om 10:00 uur.

Stad in het groen

Er zijn ruim tien grote parken te vinden in Londen die de moeite waard zijn, waaronder het enorm grote Richmond park, waar je zo’n 650 herten kunt spotten. Ga voor een mooie wandeling naar het Greenwichpark, hier vindt je een mix van groen en historie.
Ook de moeite waard zijn het Bushy park, Kensington Gardens en het St. James park.

Stad vol musea

Musea in Londen zijn vaak gratis te bezichtigen en er zijn er veel. Het meest bekende en misschien ook wel direct het mooiste museum is het Natural History Museum. Waar enorm veel te beleven valt, ontmoet de dinosaurussen. Of neem een kijkje in het Museum of Londen waar je alles te weten kunt komen over deze wereldstad en zijn inwoners. Duik ver in de geschiedenis en leer ook over het heden. Ook leuk is het Kenwood House en The Geffrye, Museum of the Home en het British Museum.

Stad vol historie

Kenwood House ligt aan de rand van Hampstead Heath en is werkelijk een aanrader, de adembenemende interieurs en rijke kunstcollectie zijn gratis te bezichtigen. De Old Royal Naval College is een van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld. Hier zijn de mooiste 18e-eeuwse interieurs te vinden. Het 400 jaar oude The Queen’s House mag in dit rijtje niet ontbreken, hier zijn 22 spectaculaire kamers te bezichtigen gevuld met adembenemende kunst.

Stad van kunst en cultuur

Tate Britain beschikt over de grootste Engelse kunstcollectie. Tijd over? Breng dan ook een bezoekje aan The British Library, Tate Modern, Newport Street Gallery en de William Morris Gallery.

Stad voor kinderen

Goedkoop naar Londen met kinderen? Ook dat kan! Een aanrader is de Harry Potter Shop at Platform 9¾, maak een foto op Platform 9¾ en bezoek de magische winkel. Ga naar de skateboarders kijken onder het Southbank Centre. Bezoek ook een of meer van de kinderboerderijen, bijvoorbeeld de vrolijke Deen City Farm. In het St James’s Park is het voeren van de pelikanen een populaire bezienswaardigheid.

Stad van de Britse humor

Bij de Angel Comedy Club kun je dagelijks terecht voor een avondje plezier. Kom op tijd want vol is vol. Vergelijkbaar is de Top Secret Comedy Club, maar deze is alleen op dinsdag gratis te bezoeken.

Bagage

Wil je voordelig een koffer aanschaffen voor je trip naar Londen? Kijk dan eens bij:

Gearbest

Aliexpress Koffers en Tassen