Mayfair

Een luxe wijk in Londen

Mayfair is een van de meest dure wijken in Londen. Je vindt er high-class winkels, historische panden en echte gentlemans in tailored suits. In deze mooie wijk vind je ook luxe hotels waarin je geniet van perfecte service. De wijk ligt in hartje Londen tussen de wijken Soho, St James en Marylebone. Aan de westkant van de wijk ligt het Hyde Park.

De geschiedenis van de wijk

Het is een van de oudste wijken van Londen, geruchten gaan dat de wijk zelfs teruggaat naar Romeinse tijden. Aangezien dit niet bewezen is, gaan we ervan uit dat de wijk gesticht werd omstreeks 1686 om de May Fair plaats te geven. De ontwikkeling van de wijk is in het bijzonder gestimuleerd door de familie Grosvenor. Hun oorspronkelijke landgoed is er nog steeds en is ook nog steeds van de familie Grosvenor. De wijk wordt omringd door allemaal bekende straten: Oxford Street, Regent Street, Piccadilly en Park Lane.

Wat is er te zien?

Er zijn in deze wijk natuurlijk mooie, historische gebouwen, maar ook nieuwe bezienswaardigheden.


Grosvenor Square Garden

Dit is een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen of in het zonnetje kan zitten. Het park heeft een sterke associatie met Amerika en is het thuis van de ambassade. In het park vind je naast prachtige bloemen en planten: The Eagle Squadrons Memorial, President Roosevelt Statue en September 11 Memorial Garden.


Speakers Corner

Al meer dan 150 jaar verzamelen zich iedere zondag sprekers op Speakers Corner en verkondigen daar hun mening over diverse onderwerpen. Belangrijke sprekers waren onder andere Karl Marx en George Orwell. Speakers Corner bevindt zich op de hoek van Hyde Park en is op zondag zeker een bezoekje waard.

Royal Academy of Arts

De Royal Academy heeft tentoonstellingen, zoals je gewend bent in de meeste musea. Daarnaast hebben ze een grote, openbare bibliotheek. Een belangrijk verschil met andere gallerijen is dat de Royal Academy wordt geleid door zijn leden en de leden zijn allemaal kunstenaars. Het is naast een gallerij dan ook een opleidingsinstituut voor nieuwe kunstenaars.


Farm Street Church

Een prachtige oude, jezuïtische, kerk uit 1849, gebouwd toen katholicisme weer meer ruimte kreeg in Engeland. De kerk is gebouwd in een gothische stijl en ontworpen door de architect die ook werkte aan House of Parliament: Augustus Welby Northmore Pugin.De kerk is open voor bezoek en heeft een heerlijk, rustige sfeer.

De beste restaurants

Tijdens je bezoek aan dit mooie deel van Londen wil je natuurlijk ook lekker eten. De volgende restaurants zijn dan zeker een bezoekje waard!

Corrigan’s Mayfair

Wil je pure luxe ervaren, ga dan naar dit restaurant. Het is prachtig ingericht met koperen panelen op de muren en ironische lampen. Het eten is van hoge klasse, voornamelijk gericht op vlees en vis, maar het menu biedt toch ruimte voor een ‘gewoon’ portie frites. Houd er wel rekening mee: deze luxe, heeft ook een bijzonder prijskaartje.

Bellamy’s

De bekendste persoon van Engeland is natuurlijk The Queen en zij eet graag bij Bellamy’s. In Bellamy’s wordt eten geserveerd in Franse bistrostijl, maar met een Engelse twist. Het restaurant is gericht op service en is, voor deze wijk, behoorlijk voordelig.

The Mayfair Chippy

Engeland is bekend om fish & chips en dat wordt zelfs in deze upperclass wijk gegeten. In dit restaurant vind je naast fish & chips ook andere geweldige visgerechten, maar ook de bekende Shepherd’s Pie. Bij je eten bestel je een lekkere wijn van de wijnkaart of een geweldige cocktail.

Lekker shoppen!

Tussen Oxford Street en Piccadilly vind je Bond Street, bestaande uit Old Bond Street en New Bond Street. In deze straat vind je enorme winkels haute couture van de bekende merken zoals Bulgari, Cartier, Tiffany en Louis Vuitton. Ertussen en in de buurt vind je ook wat bijzondere winkels.

Smythson of Bond Street

Deze winkel bestaat al sinds 1887 zit ook al sinds die tijd in Bond Street. De eerste agenda die meegedragen kon worden, werd door dit bedrijf uitgevonden. De winkel verkoopt, naast luxueuze agenda’s ook postpapier en lederen producten.

Thomas Goode

Thomas Goode is een winkel die al sinds 1827 gespecialiseerd is in de verkoop van servies van hoge kwaliteit. Daarnaast vind je in deze winkel prachtig glaswerk en zilveren bestek. Ze hebben een jarenlange relatie met het Engelse koningshuis en zijn dan ook hofleverancier.

Simone Rocha

Een van de zijstraten van Bond Street is Mount Street. Hier vind je wat minder bekende merken, maar wel shops van geweldige ontwerpers, zoals Simone Rocha. Ze richt zelf haar etalage in en in de winkel vind je sculpturen die ze zelf heeft gemaakt. Allemaal leuk, maar het belangrijkst is natuurlijk de prachtige mode die ze voor vrouwen ontwerpt.

Hotels Mayfair

Wanneer je een hotel zoekt in deze wijk dan weet je dat je makkelijk in luxe terecht komt! Een van de oudste hotels in deze wijk is Claridge’s: het is opgericht in 1856. Royalty vanuit Europa vindt dit hotel al sinds de 18e eeuw, in de 21e eeuw ontdekt de nieuwe royalty, zoals Kate Moss, het hotel ook. Sinds 2014 is het de locatie van Fera: een restaurant van sterrenchef Simon Rogan. De prijzen in dit hotel zijn enorm, maar de service en inrichting geven daar ook reden toe.

Natuurlijk zijn er ook hotels hier met minder spectaculaire prijzen die nog steeds een heerlijk verblijf zijn voor je bezoek aan Londen. Denk hierbij aan het Hilton en London Marriott: luxe maar binnen een beperkter budget.

Mocht je nog iets voordeligere hotels Mayfair zoeken dan kan je bijvoorbeeld naar een hotel zoals The Mermaid Suite hotel vlakbij Bond Street en Oxford Street. Voor iedereen is er passend en comfortabel een hotel Mayfair te vinden. Om kosten te besparen is het altijd te raden om je reis en verblijf samen te boeken. Bekijk bijvoorbeeld de trein hotel combi’s van onze partners eens.