Shoppen in Londen

Engeland en vooral London staat bekend als de beste winkelstad net iets voorbij Europa. Als je goed wilt shoppen in London zul je beste winkels vinden in de stad. Bikbok en Primark zijn geen onbekende namen voor de moderne vrouwen en zo’n winkels zie je overal in London. Maar ook voor de mannen en kinderen is het een echt paradijs om te gaan shoppen in de mooiste stad van Engeland. Reden genoeg om af te zakken naar de grootste en modernste winkelstad net buiten Europa!

Abercrombie & Fitch

De winkelketen is van oorsprong Amerikaans maar heeft een grote vestiging in het hartje van London. Zowel vrouwen, mannen en kinderen zijn hier welkom en zullen vast en zeker hun zin vinden in het ware kledijparadijs. Verdiepingen vol kledij tref je er aan voor zowel de winter als de zomer. Je winkelt er goedkoper omdat de dollar laag staat t.o.v. de euro.

Acne studio

Acne is van oorsprong een Zweeds modelabel dat al tientallen jaren bekend is onder de jonge Londenaren. Mannen kunnen hier terecht voor hippe moderne overhemden of T-shirts maar dit is nog niet alles want Acne heeft een ruim assortiment skinny jeans en chino’s tegen een prijs waarvoor je ze hier niet kunt vinden. Dames zullen bij Acne leuke jurkjes vinden die worden gecombineerd met hoge naaldhakken. Maar liefst 4 verdiepingen telt de winkel en tijdens de zaterdagen speelt er een pianist in de winkel die voor de muzikale noot zorgt.

Anthropologie

Als je even de drukke Regent street moe bent en je liefst wat minder drukke oorden wilt opzoeken dan wandel je even verder naar de Anthropologie. De ruime kledij winkel verkoop galajurken tot typische Engelse theekopjes. De hele winkel staat in het teken van de natuur want je kijkt recht tegen het Regent park op. De stijl is chic maar in menging met de natuur. Je vindt er typische Engelse blauwe theekopjes met een print van een vogel.

Blondie

Als je weer in de commercial street bent, is het een must om Blondie eens te bezoeken. Een etage vol met stijlvolle handtassen, vintage jurken en accessoires zijn de sleutelwoorden van de winkel. De schoenen die de winkel verkoopt zijn voor mannen en vrouwen bedoelt. Het decor van de winkel is te vinden tussen 1930 en 1980. Blondie is al meermaals uitgeroepen tot beste vintage winkel van heel London. Deze winkel mag absoluut niet ontbreken op het lijstje.

Britse chocolatier William Curley

Onder de chocoladeliefhebbers is deze geen onbekende maar als de naam je niets zegt is het een aanrader om deze eens te gaan opzoeken in de Paved Court. De prachtige etalage nodigt je al van ver uit om eens een kijkje te nemen. Binnen word je verwend door de heerlijke geur van verse chocolade en het is mogelijk om binnen een gezellig kopje thee of koffie drinken en dan een paar bonbons te proeven. In de winkel zul je bonbons aantreffen maar ook mini choco fruit gebakjes, droomtaarten, chocopasta pralines en nog zoveel meer. De chocolatier heeft al drie keer de titel behaald van beste Engelse chocolatier.

Brixton market

Aan de Brixton market hangt een bijzondere sfeer maar de moeite om zeker eens te bezoeken. Er worden veel Jamaicaanse producten verkocht die goed in de smaak liggen bij de Londenaren. Gosh Indien je de kledijwinkels even beu bent kan je de boeken en de stripboeken bij Gosh gaan bewonderen. Verdiepingen vol ligt de winkel met stripboeken en boeken. Het maakt niet uit wat je zoekt want Gosh heeft het. De winkel bestaat al meer dan 25 jaar en is absoluut een aanrader om even gezien te hebben.