De beste nachtclubs van Londen

Londen heeft een groot aanbod aan nachtclubs en discotheken en is daarom ook de place to be voor de echte stapper. Alle clubs hebben hun eigen stijl en bedienen daarmee allemaal een specifiek publiek. Dus of je nou van Funk, Hip-hop of house houd, er is altijd wel een plek te vinden waar jij een geweldige avond kunt beleven. Wij hebben uitgezocht wat de 10 beste nachtclubs zijn in deze waanzinnige metropool.

Scala

disco discoScala was ooit een bioscoop maar is tegenwoordig een van de allerhipste clubs van Londen.
Dit is Londen alternatieve club en er is een ruim aanbod aan live muziek op een van de 4 verdiepingen.
De club is altijd tot 6 uur open en ligt aan pentonville road vlakbij station Kings Cross.

Cafe de Paris

Deze voormalige Jazz-ballroom heeft nog altijd de uitstraling van vroeger. Dagelijks treden hier live artiesten op en de sfeer is er altijd goed. Door de populariteit kan het hier wel erg druk zijn dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Fabric

Dit is echt een plaats voor de liefhebber van elektronische muziek. De trendy club heeft 3 zalen waar hip-hop, techno, electronica, etc. je lichaam ingepompt wordt. Het geluidssysteem is een van de beste in de wereld en de muziek wordt begeleid door prachtige lichtshows dus stilstaan is er niet bij. Fabric is te vinden in Gloucester Pl.

Herbal

Deze hippe club is gevestigd in een voormalig pakhuis aan de Kingsland Road in Hoxton. Herbal heeft dagelijks verschillende internationale dj’s achter de decks en staat niet voor niks bekend als een van de coolste bars van Londen. Er word hoofdzakelijk  Techno, Drum n Bass, Funk en house gedraaid en bekende namen als Goldie en Fabio laten hier ook regelmatig de muren trillen.
disco disco

Ministry of sound

Ten zuiden van de Thames, in Gaunt Street vind je de Ministry of Sound. De ministry of sound bestaat al sinds 1992 en is vooral bijzonder vanwege zijn alcoholvrije bar en zijn uitstekende geluidssysteem. Vanwege het succes van de club  zijn er nu wereldwijd vestigingen te vinden in o.a. Hurghada en Sjanghai.

China White

China White is te vinden in de Air street( vlakbij piccadilly circus) en is een club waar ook veel bekende britten komen. De prijzen van de drank zijn hier ook naar dus zorg dat je genoeg geld op zak hebt. De exotisch aziatische inrichting en de in heel Londen bekende DJ’s zorgen voor een goede sfeer en hierdoor blijft het tot vroeg in de morgen gezellig.

Purple nightclub

Het bijzondere aan de purple nightclub is dat hij gevestigd in het beroemde stadion van Chelsea. De club heeft een dansvloer en aan beide zeiden een bar. De hele club heeft een paarse inrichting wat ook meteen de naam van de club verklaart. De club is te vinden in stamford bridge aan de fulham road en is eigenlijk niet te missen.

Amika

Deze wat prijzige club (tot 20 pond entree!) heeft drie zalen met allemaal een eigen sfeer. De club wordt graag bezocht door verschillende britse beroemdheden waaronder Jon Bon Jovi en supermodel Agyness Deyn. Amika heeft een aantrekkingskracht op topdj’s waaronder Sam Young, de winnaar van de Best Dj of London Award. Het is niet verbazend dat de drankjes ook stevig geprijsd zijn. Amika is te vinden in High Street in Kensington.
disco disco

Movida

Movida is gevestigd vlakbij metrostation Oxford Circus in Argyll street. Deze luxe club heeft alles wat je verwacht van een nachtclub. Beroemdheden als Kylie Minogue, Jay-z en Prince hebben dat ook gemerkt en komen hier dan ook graag. Het is verstandig om jezelf op de gastenlijst te laten zetten om lang wachten te voorkomen.

Storm

In Hartje Londen, aan Leicester Square vind je  Storm. Dj’s draaien er een breed aanbod aan muziekstijlen waaronder garage, R&B, house en hip-hop. Naast muziek wordt er hier ook opgetreden door stand-up comedians waaronder bekende britse comedians. De club is open van 22:00 tot 03:00 en is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer.

Maya

Maya is een hippe loungeclub in Soho die zich zeker kan meten met Clubs als Movida en Cafe de Paris. Het geluidssysteem kan als een van de beste van Londen gezien worden, net als de uitstekende service. Het succesvolle concept zal binnenkort ook in steden als New York en Moskou zijn weg vinden dus de Londenaren mogen trots zijn op deze prachtige nachtclub. Maya is te vinden in Dean street in Soho.