7 Redenen om met de trein naar Londen te gaan

Londen is een van de meest populaire steden van de wereld en terecht, Londen bruist! Wanneer je voor een trip naar Londen gaat ligt de keuze voor de boot of het vliegtuig voor de hand. Maar wat dacht je van een reis met de trein naar Londen? De hogesnelheidstrein is het overwegen waard want het heeft vergeleken met de boot en het vliegtuig veel voordeel te bieden.

Direct op je bestemming

Wanneer je met het vliegtuig of de boot naar Londen af wilt reizen dien je er rekening mee te houden dat je na de vliegreis of boottocht nog steeds niet in Londen bent. Je moet nog verder reizen met bijvoorbeeld een auto, taxi of bus. Kies je echter voor de trein dan stap je, na een comfortabele reis, direct uit op station St Pancras in het hart van Londen.

eurostar

Geen stress

Met de trein naar Londen is direct genieten. Het complete reisgezelschap kan in de trein ontspannen. Niemand hoeft op de weg te letten. Geen zorgen over het vinden van de juiste route. Reizen er kinderen mee dan kun je die ook echt een keer de aandacht geven die ze onderweg vragen. Waarschijnlijk vermaken zij zich toch wel prima onderweg want een treinreis is voor kinderen vaak een hele belevenis.

Comfort

Reis je per trein naar deze fantastische Europese stad? Dan begint het gemak al met het boeken, dit kun je vrij eenvoudig online regelen vanuit je luie stoel! Tijdens de treinreis begint direct je vakantie, Je reist in een goede stoel, kunt onderweg genieten van het gezelschap. Je hoeft even helemaal niets en kunt onderweg echt een keer van het uitzicht genieten.

Reistijd

Er vertrekken tegenwoordig meerdere treinmaatschappijen vanuit Nederland rechtstreeks naar Londen. Dit verkort de reisduur aanzienlijk en maakt de keuze voor de hogesnelheidstrein extra interessant. De sneltrein heeft een gemiddelde snelheid van 320 km per uur. Perfect voor een dagtocht of een weekend Londen. De treinreis duurt ongeveer vier uur, afhankelijk vanaf welk station in Nederland je de reis begint.

Kosten

Het is altijd goed om een paar aanbieders met elkaar te vergelijken, maar bij de meeste reisorganisaties die treinreizen naar Londen aanbieden betaal je geen extra bedrag voor je bagage en mag je zoveel tassen of koffers meenemen als dat je wilt. Ook worden er geen extra kosten voor een voorkeursplek gerekend. Boek je online dan worden er ook geen boekingskosten gevraagd.
Weet je al ruim van tevoren wanneer je wilt gaan? Bestel dan direct je tickets bij Londen met NS International. Als je zes maanden van tevoren boekt kan de prijs bij sommige aanbieders een stuk lager uitpakken. Heb je de mogelijkheid kies dan voor het reizen in de avonduren, dat scheelt ook kosten. Wil je een weekendje weg maak dan de keuze voor een vertrek op zaterdag in plaats van vrijdag en ga op maandag terug.

Tijd voor jezelf

Voor privédoeleinden of voor een zakenreis naar Londen? De trein is altijd een goede keuze. Tijdens de treinreis heb je de tijd om te doen wat jij wilt of nodig is. Zo kun je onderweg werken, vergaderen of een gesprek voeren met je reisgenoten. Bestudeer alvast de bezienswaardigheden van Londen in een reisgids of op het internet en maak een planning. Of ontspan; kijk naar buiten, sluit je ogen, lees een krant of boek, luister naar muziek, neem iets te eten en te drinken, geniet!

Eenvoudig

Als je een stedentrip naar Londen met de trein maakt kan je eenvoudig je hotel en treinreis samen boeken. Verschillende aanbieders bieden complete stedentrips naar Londen met een treinreis aan. Zo hoef je je reis en je hotel net los te boeken en hoef je je nergens druk om te maken.

Milieu

Ook voor het milieu is de keus voor het reizen met de elektrische trein naar Londen de beste keuze die je kunt maken. De meeste Nederlandse treinen rijden op windstroom. Er zijn hier speciaal extra windmolens voor geplaatst. De treinen mogen zich dan ook CO2 neutraal noemen.