Treinreis Londen

Met de trein reizen heeft een hoop voordelen tegenover het vliegtuig of het reizen met de auto. NS International heeft een vroegboekkorting dus hoe vroeger je boekt hoe meer korting je krijgt op je ticket waardoor je heel voordelig naar Londen kan reizen. Bovendien reis je heerlijk comfortabel en eenmaal in Londen stap je uit op station St Pancras dat in hartje Londen ligt. De totale reis kan vanaf Station Amsterdam Centraal in 4:47 minuten worden afgelegd. Aan boord van de luxe treinen kan je genieten van een lekker hapje en een drankje want de treinen van Eurostar en Thalys zijn beide voorzien van een cateringservice. Ben je op zoek naar een compleet pakket met hotel kijk dan op de treinreis met hotel pagina.

Beste aanbiedingen voor een Treinreis Londen

  • Bij NS International kan je vanaf 99 Euro een retour Amsterdam-Londen Boeken.
  • Bij De Jong Intra kan je een 3-daagse treinreis inclusief 2 sterren hotel boeken vanaf € 161.
  • Kras heeft verschillende aanbiedingen voor treinreizen inclusief een hotel.

opstapstations en route

De internationale hogesnelheidstrein de Thalys rijdt in Nederland vanaf station Amsterdam centraal via Schiphol, Den Haag, Rotterdam naar station Brussel-Zuid. Hier kan je overstappen op de Eurostar die je via de kanaaltunnel naar Londen station St Pancras brengt. De Thalys heeft de internationale trein vervangen en rijd door tot Brussel waar je dan kan overstappen op de Eurostar trein.

De verschillende treintypen


De Eurostar hogesnelheidstreinen


trein londen
De Eurostar is een hogesnelheidstrein die de route Brussel - Londen verzorgt.  Er wordt gereden met twee type treinen die allebei een andere indeling hebben.

Eurostar E320


Eurostar rijdt met 17 E320 treinen die elk bestaan uit 16 rijtuigen en wordt vanaf 2015 gebruikt op het traject Parijs - Brussel - Londen. De trein kan een topsnelheid bereiken van 320 Km/U en heeft in totaal 900 zitplaatsen. Hiervan zijn zijn 222 first class / business class zitplaatsen en 672 standard zitplaatsen. De first class en business class plaatsen bevinden zich in de 3 voorste en de 3 laatste rijtuigen van de trein. De standar zitplaatsen bevinden zich in rijtuigen 4 tot en met 13. In de twee middelste rijtuigen (8 en ) bevind zich de bar / bistro. De treinen zijn voorzien van Wifi zodat je onderweg ook online kan.

Eurostar E300Eurostar rijdt met 22 E300 treinen die elk bestaan uit 20 rijtuigen. In de overige 18 rijtuigen zijn 750 zitplaatsen. Daarvan zijn 544 standard class plaatsen en 206 first class plaatsen. De treinen zijn in dienst vanaf 1994 en hebben een midlife update gehad in 2004/2005. De voorste  en de achterste rijtuigen zijn de motorwagens, hierin zijn geen zitplaatsen aanwezig. In de eerste en laatste 5 rijtuigen zijn de standard zitplaatsen. In de middelste rijtuigen (7 - 12) zijn de business class en de first class zitplaatsen te vinden. In de Eurostar E300 zijn twee bar / bistro's deze zijn te vinden in de rijtuuigen 6 en 13.

Klassen aan boord


In de treinen zijn de zitplaatsen verdeeld in drie klassen:
  1. Standard: Dit is de voordeligste klasse, de zitplaatsen zijn zo opgesteld dat de reizigers twee aan twee zitten. De zitplaatsen bieden 84,5 cm aan beenruimte. Voor de catering kunnen reizigers zelf hun drankjes en versnapering aan de bar aanschaffen.
  2. Standard Premier: Deze klasse is iets luxueuzer dan de Standard klasse en hebben iets ruimere zitplaatsen met een beenruimte van 94,5 cm. Er zijn enkele, dubbele en vierdubbele plaatsen beschikbaar. Het grootste gedeelte van de zitplaatsen zijn tegenover elkaar gelegen en zijn voorzien van een tafel in het midden. Alle zitplaatsen zijn voorzien van zowel een europees en een brits stopcontact. Tijdens de reis wordt er een maaltijd geserveerd.
  3. Business premier: Dit is de meest luxe klasse en is vooral gericht op zakelijke reizigers. Net als de Standard Premier klasse zijn er enkele dubbele en vierdubbele zitplaatsen beschikbaar voorzien van een klaptafel of een gewone tafel. De beenruimte is 94,5 cm en de breedte van de zitplaatsen is behoorlijk ruim met 66,5 cm. Alle zitplaatsen zijn voorzien van zowel een Europees en een Brits stopcontact. De inchecktijd voor de Business premier klasse is 10 minuten bovendien hebben de Business premier reizigers toegang tot de Business Premier lounges op de stations.

Rolstoelgebruikers
Reizigers in een rolstoel kunnen gebruik maken van een van de plekken die speciaal zijn ingericht voor deze doelgroep in de Standard Premier klasse of de Business premier klasse. Wanneer men met een rolstoel reist is het verstandig om dit aan te geven bij het boeken omdat er per trein maar 2 rolstoelplekken beschikbaar zijn.
treinreis londen

Thalys


De Thalys is de hogesnelheidstrein die de verbinding tussen Nederland en Brussel verzorgt. De Thalys is Eurostar gebaseerd op de TGV en heeft een topsnelheid van 300 km/u. Op dit moment kan de trein deze snelheden nog niet overal rijden maar door de verbeteringen aan de HSL zal dit in de toekomst wel kunnen. De Thalys heeft 2 verschillende klassen:
  1. Comfort1: Dit is de luxe klassen in de Thalys. In de Comfort1 klasse heb je meer beenruimte, bredere stoelen en stopcontacten voor een laptop. Daarnaast worden maaltijden en snacks bij de zitplaats geserveerd en kan er gebruik gemaakt worden van gratis wifi.
  2. Comfort2: De comfort2 klasse is te vergelijken met de tweede klasse in de treinen van de NS. In de comfort2 klasse kan ook gebruik gemaakt worden van de wifi alleen moet je er dan wel apart voor betalen. Snacks en drinken kunnen in het restauratierijtuig gekocht worden.

In de treinen is voldoende ruimte voor koffers en tassen. Elke wagon is voorzien van een bagagerek waar je je bagage kwijt kan.

Aankomststation Londen St. Pancras

station St Pancras is het aankomststation in Londen waar alle Eurostar trein naar Londen aankomen. Het station ligt in de gelijknamige wijk St. Pancras en vanaf hier kan je verder reizen met de metro, bus of taxi naar je eindbestemming. Vanuit hier kan je natuurlijk ook overstappen op een andere trein en door reizen naar een andere stad in Groot Brittannië.

Treinreis naar Londen

NS International hanteert een systeem waarbij je meer korting krijgt als je vroeger boekt. Deze korting kan flink oplopen dus het is verstandig om zo lang mogelijk van te voren te boeken. Reserveren kan heel eenvoudig via de site van NS International. Hierbij kan je eenvoudig kiezen hoe laat je wilt vertrekken, de tickets kan je printen, ophalen of op laten sturen. De betaling gaat eenvoudig via Ideal of creditcard.

Kijk voor meer informatie op de website van NS International.

Opstapstations

De Thalys rijd 10 keer per dag van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam naar Brussel zuid. De internationale trein van de NS rijd vanaf Amsterdam via Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht CS en Roosendaal naar Brussel. De internationale trein van de NS doet er wel wat langer over dan de Thalys.

Boeken

Dus boek je treinreis naar Londen snel via: